Sammen skaber vi de ønskede forandringer!​

Theraplay

Beskrivelse af legeterapeutisk forløb – inspireret af metoden Theraplay©

I Theraplay-inspireret legeterapi er det primære fokus og løftestang for udvikling samspillet mellem barnet og de primære omsorgspersoner.

Formålet er blandt andet at styrke tilknytning, selvværd og tillid til sig selv og andre igennem glædesfyldte, engagerende legeaktiviteter.

Terapien understøtter endvidere social og relationel trivsel og udvikling generelt, da der arbejdes med konstruktive interaktionsformer, empatisk forbindelse til andre og barnets relationelle arbejdsmodeller og følelser.

Metoden anvender her-og-nu oplevelser, der er interaktive, fysiske og sjove. Aktiviteterne udvælges ud fra en grundig analyse af samspil og relevante tematikker, så barn og forældre indgår sammen i sund, udviklingsfremmende og helende kontakt. Aktiviteterne målrettes at facilitere udvikling ud fra barnets følelsesmæssige og sociale ”alder”, så det er muligt for barnet at indgå, opleve mestring og komme i udvikling.

Målet med det legeterapeutisk forløb er øget tryghed og forståelse i de nære relationer, øget selvregulering/følelsesregulering, bedre selvværd og øget mulighed for barnet for at kunne begå sig med andre i f.eks. børnehave, skole og fritid. Omsorgspersonerne oplever som regel en positiv spiral af øget forståelse, mindsket magtesløshed og mere nærhed og glædesfuldt samspil i hverdagen.

Målgruppen er primært børn med følelsesmæssige og sociale udfordringer i alderen 3-12 år, men kan anvendes med god effekt i tilpasset form både til lidt yngre børn (ned til ca 1 ½ år), teenagere og voksne. Området med de oplevede udfordringer, hvor metoden kan være anvendelig,er ret bredspektret, hvor også problematikker indenfor autisme, ADHD, traumatisering og tilknytningsforstyrrelser kan spille ind i barnets liv og samspil samt mere diffuse, mindre gennemgribende udfordringer med følelsesmæssig regulering, kontakt og adfærd, der påvirker barnet i hverdagen. Vurderingen af om interventionen kan være relevant, sker i samarbejde.​

Forløbet ser oftest således ud:

  • ​Et formøde med nærmeste omsorgsperson(er) på 1-1 ½ time, hvor der udveksles information om hhv. barnet, relevante tematikker, ønsket og realistisk mål og forventningsafstemning vedr. deltagelsen i forløbet.
  • En ”screenings-session”, hvor hver omsorgsperson udfører 9 standardiserede aktiviteter (Marschack Intervention Method) sammen med barnet, der filmes og analyseres af psykologen.
  • Omsorgspersonerne og psykolog mødes og taler om analysen bl.a. ud fra udvalgte klip og om planlægningen af det videre forløb. Vi begynder allerede her sammen at få mere øje på, hvad det er barnet viser os, det respondere godt på og har brug for, og vi justerer evt. lidt i valgte fokusområder.
  • Det videre forløb planlægges og tilrettelægges nøje af psykologen og udføres sammen med barn og omsorgsperson(er). Vi mødes f.eks. om legeterapi 2-3 gange af ca. 1 times varighed, hvor der er planlagt aktiviteter ud fra barnets interesser, comfort zone, zone for nærmeste udvikling og ud fra udvalgte fokusområder. Aktiviteterne opleves som regel hyggelige, sjove, genkendelige og​ overraskende. Vi starter som regel med at lande og grounde, kommer lidt op og ned i gear undervejs og afslutter på genkendelig, rolig vis. Aktiviteterne vil opleves i forskellig grad udfordrende og med elementer af omsorgsfuld interaktion - altid rammesat af psykologen og udført med det fælles oplevede engagement for øje.
  • Efter 2-3 sessioner samles der op i en samtale med omsorgsperson(er) og psykolog, hvor vi taler om det oplevede i og udenfor terapi-rummet, følger den oplevede udvikling, skaber mening i processen og justerer lidt, hvis det er nødvendigt. Herefter følger det nødvendige antal ”omgange” af 2-3 lege-sessioner og en opsamlingssamtale. Ofte er der god effekt efter 2-4 omgange. Mere komplicerede og gennemgribende udfordringer kan dog kræve et lidt længere forløb.

  • Når de aftalte udviklingsmål for barn og samspil er nået i tilfredsstillende grad, afsluttes forløbet med en ”afslutnings-fest” – en session (tilpasset barnets alder), hvor vi laver barnets favorit-lege, spiser snacks og taler om, hvordan forløbet har været.

Sammen skaber vi mærkbare og betydningsfulde forandringer i adfærd, samspil og trivsel for barnet og hele familien.

Med Venlig Hilsen

Amalie​

Udtalelser

testimonial-stars

“Min søn og jeg har været glade for at tale med Amalie sammen og hver for sig, og vi bruger vores forløb idag til, at give hinanden plads, vi er bedre til at lytte og forstå hinanden, og jeg er i hvert fald blevet en bedre mor for min søn.”​

- Mor til hjembragt dreng

testimonial-stars

“Jeg er meget glad for de samtaler, jeg har haft med Amalie, jeg føler det har givet rigtig meget og åbnet mine øjne for en masse ting. jeg vil helt sikkert se tilbage på forløbet her med et smil og et positiv billede”​

- Ung, 17 år

testimonial-stars

“Vi ved ikke hvor vi ville være uden Amalies hjælp. Vi har fået mere forståelse for vores søns særlige behov og er blevet bedre til at undgå konflikter i familien. Børnene leger sammen nu!”

- Forældre til børn på 7, 3 & 1 år

testimonial-stars

​“Jeg kom med en tidligere stress, konflikter på hjemme fronten, og min søn fik en depression med angst. Min søn er i behandling i psykiatrien.​ 

Men vi som forældre havde også brug for redskaber, så hverdagen blev nemmere og mere positiv. Terapien gav mod og livsglæde.​ Så kan kun anbefale Amalie.​“​

- Mor til ung med svær depression​

testimonial-stars

​“Amalie er som psykolog optaget af at finde løsninger til gavn for vores fælles børn. Amalie fastholder et afsæt, hvor forståelsen for det pågældende barn hele tiden er i fokus. Hun inddrager respektfuldt alle perspektiver og inviterer til fælles opgaveløsning. Jeg værdsætter, at Amalie samtidigt er meget transparent, hvilket giver mig et solidt overblik over selve indsatsen.​“

- Forstander på kostskole​

testimonial-stars

​"Jeg har haft fornøjelsen af et samarbejde med Amalie det sidste år, hvor Amalie har været tilknyttet den kostskole, jeg arbejder på. Amalie har superviseret personalet, haft børn i terapi og fungeret som faglig sparring på de sager der kommer i udbud fra kommunen. Amalies faglighed og indsigt i unge menneskers liv og de vanskeligheder de går med, er så præcis og rammende at hendes råd har været direkte anvendelige i det pædagogiske arbejde med de unge.

Jeg kan i den grad anbefale at bruge Psykolog Amalie som sparring. 

- Socialrådgiver​

Kontakt mig i dag

Jeg sidder klar til at hjælpe

Har du nogle spørgsmål til mig eller mine ydelser vil jeg hellere end gerne besvare dem. Du er også velkommen til at kontakte mig for at booke en tid.

Psykolog Amalie Dybeck Sørensen

CVR: 40788824

​Telefon

21 93 27 80

online booking

Book din tid online

​Jeg svarer så hurtigt, jeg kan, normalt indenfor 2 hverdage.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt
Børnepsykolog som også udfører familieterapi for hele familien i Hillerød, Allerød og Fredensborg

Speciale i børn, unge og familier

​Besøg min klinik i Hillerød.